KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Prosimy o przekazanie  1% podatku dla naszego Przedszkola

Wystarczy w zeznaniu podatkowym formularza PIT  (np. PIT 37) wpisać w części:

K- Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego (OOP)      

  KRS -   0000270261

L - Informacje uzupełniające                             

Cel szczegółowy - PM nr 88 w Łodzi 3644

Dzięki pozyskanym środkom z 1% możemy zakupić m.in. pomoce dydaktyczne, zabawki, gry, wyposażenie do klas dla dzieci, czyli wszystko to,  co będzie służyło dzieciom i ich rozwojowi.

 

Placówka usytuowane jest w pobliżu dużego węzła komunikacyjnego - Rondo Lotników Lwowskich. Budynek przedszkola jest dwukondygnacyjny z ogrodem do dyspozycji dzieci. Praca edukacyjna prowadzona jest w pięciu oddziałach (dzieci o zbliżonym wieku). Przedszkole posiada certyfikat "Placówki promującej zdrowie" i należy do sieci łódzkich szkół promujących zdrowy styl życia.

Aktywnie współpracujemy ze Szkołą Podstawową Nr 42, Szkołą Podstawową ZNP, Biblioteką Miejską, Poradnią Zdrowia, Domem Kultury „Energetyk” oraz Przedszkolami Miejskimi m.in. PM nr 124, 101, 7, 159, 122.

Dzieciom sześcioletnim i pięcioletnim zapewniamy przygotowanie do podjęcia nauki w szkole.
W przedszkolu naszym opiekę nad dziećmi pełni wysoko wykwalifikowana kadra pedagogiczna. Wszystkie nauczycielki posiadają wykształcenie wyższe magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym - (4 nauczycielki posiadają stopień awansu zawodowego nauczyciela dyplomowanego, 5 nauczyciela mianowanego, 2 nauczyciela kontraktowego oraz dwóch stażystów).

Nauczycielki systematycznie aktualizują swoją wiedzę i podnoszą umiejętności zawodowe poprzez różnorodne formy doskonalenia – studia podyplomowe, kursy kwalifikacyjne, metodyczne, warsztaty, seminaria.